Home

Achtergrond 454 x bekeken

D66 steunt agrarische verbreding

Verbreding van agrarische activiteiten met recreatie, zorg of educatie krijgt steun van D66.

In het vanmiddag verschenen verkiezingsprogramma van de Democraten staat dat zij verbreding willen ondersteunen door flexibilisering van overheidsgelden en het wegnemen van belemmerende regels, bijvoorbeeld kampeervoorschriften. Verbreding draagt bij aan de verbinding tussen stad en land, zo motiveert D66 dit programmapunt.

D66 is tegen megastallen als die niets toevoegen aan dierenwelzijn en duurzaamheid. Tegenover agroparken staat de partij wel positief als daar verschillende agrarische bedrijvigheden op een innovatieve, duurzame en diervriendelijke wijze gecombineerd worden. Milieuwinst ontstaat door gebruik te maken van elkaars afvalstromen.

In het nieuwe Europees landbouwbeleid wil D66 alleen inkomenssteun aan boeren die prestaties leveren voor landschap, cultuurhistorie, koeien in de wei, weidevogels, biodiversiteit, waterbeheer, energie, klimaat, educatie of recreatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.