Home

Achtergrond 174 x bekeken 8 reacties

Cramer: milieudoelstelling haalbaar met behoud quota

De melkveehouderij haalt met gemak de doelen voor broeikasemissie als de melkquota in tact blijven.

De melkveehouderij haalt met gemak de doelen voor broeikasemissie als de melkquota in tact blijven. Dat zei oud-minister Jacqueline Cramer van milieu vandaag op de bijeenkomst Koe en klimaat van de Nederlands Melkveehouders Vakbond (NMV) in Zegveld.

Het gaat daarbij onder meer om een reductie van 30 procent van de broeikasgasemissie ten opzichte van 1990. "20 procent is hiervan al gerealiseerd en 10 procent extra reductie tot 2020 is gemakkelijk te halen", aldus Cramer.

Het loslaten van de melkquota in 2015 kan volgens haar het halen van de milieudoelen bemoeilijken. "Als het bedrijfsleven aangeeft te kunnen groeien binnen de gestelde mogelijkheden, dan zie ik geen probleem. Groei is mogelijk bij reductie van de uitstoot. Als dat niet kan, is er een probleem."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert

  Waar bemoeit deze tante zich mee, ze is toch in het kielzog van watje Bos er heel hard van door gehold.

 • no-profile-image

  gert

  Het is blijkbaar gauw weer verkiezing,dan zijn de politici weer aardig

 • no-profile-image

  Leen

  Sinds de inval van de winter (klimaatverandering ging niet door) is deze milieuprof. niet meer in de publiciteit geweest (en terecht). Nu probeert ze over de rug van de veehouderij nog te "scoren". Daar had Jan Marijnissen een term voor: Flapdrol.

 • no-profile-image

  verstraten

  Kijk, ze praat natuurlijk de NMV naar de mond want die zijn voor behoud quota en slepen er alles bij om dit te onderbouwen, desnoods milieu.
  En ze heeft gelijk! Als de quota blijven, krimpt de veestapel door productiestijging en automatisch wordt broeikasemissie gereduceerd. We kunnen ons mestprobleem ook op deze manier oplossen. Gewoon korten op productierechten/inkrimpen veestapel.
  Willen wij dit? Of zetten we andere middelen (mestvergisting/alternatieve energie/voeding etc) in om toch meer productieruimte te creëren!

 • no-profile-image

  Henk

  Laat je niks wijs maken door dat politieke geneuzel,de doelen die deze mevrouw u voorspiegeld stellen ze continu bij,zien ze dat de mileu doelen haalbaar zijn, dan scherpen ze de normen aan,zodat u er toch niet aan kunt voldoen.Denk economiche ook in de melkveehouderij,is naar afschaffing van het quotum u beperking de mestruimte ga het dan verwerken,geloof bij voorbaat de politiek niet,dat bestaat hooguit uit ego trippers die nergens geen barst verstand van hebben en alles voor gekouwd door ambtenaren naar buiten slingeren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jaqueline krijgt weer de trekjes van haar jonge onbezonnen tijd toen ze als milieuactiviste opereerde.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  En als die ambtenaren nu nog eens ergens verstand van hadden....

 • no-profile-image

  boerinneke

  Lang leve het quotum en lang leve het gewone en het heerlijke van het niet hoeven te jagen en te jakkeren tot we er bij neervallen. Er is nog meer op deze aarde dan ..... vul zelf maar in.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.