Home

Achtergrond 478 x bekeken 1 reactie

'Coöps moeten samen sector melkgeiten redden'

De coöperatieve bedrijven die actief zijn in de Nederlandse melkgeitenhouderij moeten de handen ineen slaan om de bedrijfstak te redden.

Dit zegt Harry Kil, commercieel directeur bij zuivelbedrijf Özgazi. Kil werkte eerder kort bij het Belgische Capra en twintig jaar bij coöperatie Amalthea.

Volgens hem staat de melkgeitenhouderij in Nederland er slecht voor. Niet zozeer door de Q-koorts, maar door de versnippering en het overaanbod van melk. Net als anderen in de melkgeitenhouderij spreekt hij de hoop uit dat FrieslandCampina een leidende rol gaat spelen in de sector. Dat zou volgens Kil meer rust creëren en kansen op een betere productontwikkeling. FrieslandCampina is nu niet direct actief in de melkgeitenhouderij. Ze betrekt geitenmelk van CBM in Twello.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Martin Tuinte

    Ten eerste FrieslandCampina speelt al een leidende rol. Ten tweede, mogen de particulieren dan blijven doen wat hun goed dunkt? Ten derde, in de 20 jaar van de heer Kil bij Amalthea was er geen enkele toenadering van zijn kant, sterker nog, eerder frustrerend. Ten vierde, Ook de heer Kil weet van het enorme beleids verschil tussen CBM ua. en Amalthea met bijbehorende financiele posities. Ten vijfde, De boeren zullen hun verstand moeten gebruiken en de juiste keuze moeten maken , en dit niet over laten aan een verwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.