Home

Achtergrond

Coop neemt winkels van Super de Boer over

Supermarktketen Coop neemt negentien winkels over van branchegenoot Jumbo.

Dat maakten de beide ketens vandaag bekend. De winkels komen uit de Super de Boer-boedel die Jumbo vorig jaar overnam. In totaal deed Jumbo de afgelopen dagen 43 winkels van de hand. Ook supermarktketens Plus, Poiesz, Deen, Boon en Spar kochten vestigingen aan. Over de prijs van de aankoop doet Jumbo geen mededelingen.

Met de deal heeft Jumbo het verkoopproces van de Super de Boer-boedel afgerond. Jumbo nam vorig jaar voor 552,5 miljoen euro de ongeveer driehonderd vestigingen van Super de Boer over. Eerder verkocht Jumbo al tachtig supermarkten door aan C1000.

De resterende supermarkten houdt Jumbo zelf. Een groot deel heeft inmiddels het Super de Boer-logo al ingewisseld voor de gele letters van Jumbo, de rest zal in de loop van de tijd volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.