Home

Achtergrond

Controles asociale weggebruikers succesvol

Gerichte controles van de verkeerspolitie tegen asociale weggebruikers in de eerste twee maanden van dit jaar zijn zeer succesvol gebleken.

Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vandaag gemeld.

In de eerste twee maanden van 2010 waren er bijna dagelijks vijf of zes wagens op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort bezig met het signaleren van asociaal weggebruik. In deze periode zijn er 895 bekeuringen uitgeschreven. Een kwart van de boetes werd gegeven aan mensen die mobiel belden in de auto. Ook werd een flink aantal 'fileontwijkers' bekeurd, mensen die bij files niet de rijstrookpijlen opvolgden of door een afrit te gebruiken een stuk file probeerden af te snijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.