Home

Achtergrond 193 x bekeken

Consument somberder over de toekomst

De stemming onder consumenten is in april verslechterd. Het vertrouwen in de toekomst liep sterk terug, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De indicator die het consumentenvertrouwen meet, kwam uit op min 15, tegen min 12 in maart. Het oordeel over het economisch klimaat in de komende twaalf maanden verslechterde met 13 punten, dat over de eigen financiële situatie in dezelfde periode met 10 punten.

De kijk op de economische situatie in het komende jaar is weliswaar veel negatiever dan een maand eerder, maar daar stond een sterke verbetering van het oordeel over de economie in het afgelopen jaar tegenover.

Consumenten waren in april minder bereid geld te besteden. De bereidheid aankopen te doen lag 5 punten lager dan in maart. Ook voor de komende twaalf maanden oordelen consumenten pessimistischer over hun eigen financiële situatie. De tijd is minder gunstig voor het doen van grote aankopen, vinden ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.