Home

Achtergrond 276 x bekeken

Christenunie verschuift taken naar provincies

Beheerstaken voor landschap, natuur en recreatie moet het Rijk overdragen naar provincies.

Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van de Christenunie. Het Rijk moet zich op die punten beperken tot kaderstellend nationaal bestuur en uitvoering van taken die uitsluitend van nationaal belang zijn. Het verder delegeren van uitvoeringstaken vindt de CU nodig omdat scheiding van verantwoordelijkheden nu niet duidelijk is waardoor zich te veel overheidslagen zich met hetzelfde bemoeien.

Ook de geldstromen voor landschap, natuur en recreatie moeten gewoon onderdeel worden van het Provinciefonds, waarmee de begroting van provincies wordt gevoed. De Dienst Landelijk Gebied en andere uitvoerende diensten worden aan de provincies overgedragen. Daardoor komt ook ruimte voor vermindering van het aantal ministeries, aldus het verkiezingsprogramma. Het ministerie van LNV kan zijn taken afstoten aan de nieuwe ministeries van Ruimtelijke Inrichting en van Financieel-Economisch Beleid.

Lees ook: Christenunie: vlees onder hoog btw-tarief

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.