Home

Achtergrond 325 x bekeken

ChristenUnie: voorrang voor schone schepen

ChristenUnie-Europarlementslid Peter van Dalen wil dat zuinige zeeschepen in havens eerder kunnen laden en lossen dan milieu-onvriendelijke zeeschepen.

De schonere schepen moeten bovendien korting krijgen op het havengeld.

Van Dalen oppert dat in een rapport voor het Europarlement, dat hij maandagavond presenteerde. "In feite introduceren we hiermee een bonus/malus systeem voor zeeschepen. Doe je het goed op milieugebied dan levert dat voordeel op, zijn je prestaties onder de maat, dan raakt je portemonnee snel leeg'', aldus Van Dalen, voormalig hoofdinspecteur van de inspectie voor de binnenvaart.

Omdat veel Europarlementariërs Straatsburg niet konden bereiken wegens de vliegverboden, stemt het Europarlement in mei over het rapport. In de Verkeerscommissie van het parlement is het al met ruime meerderheid aangenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.