Home

Achtergrond

Chemiereus DuPont verhoogt opnieuw winstraming

De Amerikaanse chemiegigant DuPont heeft vandaag voor de tweede keer de winstverwachting voor dit jaar verhoogd, na een winstverdubbeling in het eerste kwartaal.

Het concern zei vandaag dat de verhoging te danken is aan een sterkere omzetgroei dan verwacht.

DuPont haalde in het eerste kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar ofwel 1,24 dollar per aandeel tegen 54 dollarcent een jaar eerder. Voor dit jaar rekent het concern op een winst per aandeel tussen de 2,50 en 2,70 dollar, waar het in januari nog uitging van 2,15 tot 2,45 dollar per aandeel. Dat was al een verhoging met 5 cent per aandeel ten opzichte van de raming in november.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 23,5 procent tot 8,5 miljard dollar. Volgens DuPont nam de omzet bij alle divisies toe. Het aantrekken van de economie kent wel een keerzijde voor de onderneming. DuPont verwacht dat de kosten voor grondstoffen, energie en transport in de loop van dit jaar stijgen en uiteindelijk 5 procent hoger zullen zijn dan vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.