Home

Achtergrond 215 x bekeken

Cameron geraakt door ei

De leider van de Britse Conservatieven, David Cameron, is vandaag door een jongeman bekogeld met een rauw ei tijdens een bezoek aan een school.

Hij werd geraakt op zijn schouder en heeft een vlek op zijn witte overhemd, meldde een woordvoerder van de politicus.

Cameron bezocht de school in Cornwall in het kader van zijn campagnetoer voor de parlementsverkiezingen van 6 mei. Toen hij naar buiten liep, sloeg de leerling met een grijze capuchon op zijn hoofd toe.

Cameron, die op campagnetoer de hele tijd wordt gevolgd door een als een kip verklede tabloidjournalist, probeerde het incident met een grapje af te doen. "Nu weet ik wat er het eerst was, de kip en niet het ei!'', zei hij. Sommige omstanders moesten een beetje lachen.

De leerling die het ei had gegooid, werd ingerekend, maar al snel weer vrijgelaten toen bleek dat hij niet meer projectielen op zak had. Het ei-incident in Groot-Brittannië toont grote gelijkenis met wat dinsdagavond in Nederland is gebeurd. Tijdens een debat op de Hogeschool in Amsterdam drukte een man een rauw ei kapot op het hoofd van Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën.

CDA'er De Jager was in Amsterdam voor een verkiezingsbijeenkomst en sprak met studenten over onderwijs en de studiefinanciering. De man met het ei riep een onverstaanbare leus, sprong op het podium en sloeg het ei kapot tegen het hoofd van De Jager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.