Home

Achtergrond

CU: alsnog schadevergoeding voor gedupeerden PSTVd

Tientallen telers van kuipplanten moeten alsnog een schadevergoeding krijgen van het ministerie van LNV vanwege de vernietiging van hun planten in 2007 ter bestrijding van de aardappelspindelknolviroïde (PSTVd).

Dat bepleit Christenunie-Kamerlid Ernst Cramer. Het gaat om dertig tot veertig telers, die destijds van LNV te horen kregen dat een gang naar de rechter zinloos was omdat ze toch geen vergoeding zouden krijgen.

Vier telers besloten toch door te procederen en werden onlangs door de rechter in het gelijk gesteld. Het ministerie heeft hen inmiddels toegezegd een aanzienlijk deel van de schade te vergoeden, aldus Alex van der Heijden van LTO Groeiservice.

LTO Glaskracht heeft een brief gestuurd aan LNV om ook voor de circa dertig andere telers schadevergoeding te krijgen. In een eerste reactie zou LNV stellen dat ze daar geen recht op hebben, omdat ze destijds besloten af te zien van een juridische procedure.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.