Home

Achtergrond

CU: Seks op de buis moet minder

Het Media Expertisecentrum moet de mediavervuiling door de omroepen aanpakken. Dat zegt Joël Voordewind van de ChristenUnie.

Hij kaart het donderdag aan tijdens een conferentie in Hilversum over ’mediawijsheid’. ”De omroepen zijn op dit moment, in opdracht van het kabinet, bezig hun gedragscodes op te stellen. Laat het centrum hen aanzetten tot maximale zefbeperking bij het in in beeld brengen van geweld, drugs- en acoholgebruik, seks en de vrouw als louter lustobject”, aldus het Kamerlid.

Hij heeft ook moeite met een programma als Spuiten en slikken van BNN. ”Dat heeft een hoog Woodstockgehalte, met de boodschap: experimenteer er maar op los”, aldus Voordewind. Woodstock was het eerste grote ’vrije blije’ popfestival, een icoon van het flowerpowertijdperk.

”Ook voorlichtingsinstituten als het Trimbos en het Jellinek zeggen inmiddels dat jongeren behoefte hebben aan duidelijke grenzen.” Een flowerpoweropvoeding vindt Voorde Wind tot daar aan toe, ”maar geef aan wat de schadelijke gevolgen zijn van onder andere softdrugs”.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.