Home

Achtergrond 184 x bekeken

CDA-achterban wil eerder hogere AOW-leeftijd

De leden van het CDA dringen er bij de partij op aan om de AOW-leeftijd in het verkiezingsprogramma sneller te verhogen.

Het voorstel van de jongerenorganisatie CDJA, de provincieafdeling Utrecht en Amsterdam om de AOW-leeftijd al in 2020 naar 67 jaar te verhogen in plaats van in 2025, zoals in het conceptprogram staat, werd vrijdag door een meerderheid gesteund tijdens een deelsessie op het partijcongres van het CDA.

Er was echter geen sprake van een tweederdemeerderheid, die vereist is voor een directe aanpassing van het conceptverkiezingsprogramma. Dat betekent dat er zaterdag op de tweede dag van het CDA-verkiezingscongres opnieuw gestemd moet worden tijdens de plenaire behandeling van het program.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.