Home

Achtergrond 188 x bekeken

CDA: Wilders gebruikt hele grote woorden

PVV-leider Geert Wilders gebruikt volgens het CDA "wel hele grote woorden'' in zijn verkiezingsprogramma.

Vicefractievoorzitter Liebeth Spies van de christendemocraten in de Tweede Kamer zei vrijdag zich af te vragen wat van de bezuinigingsplannen overblijft als deze zijn doorgerekend door het Centraal Planbureau (CPB). Volgens haar geeft Wilders vooral aan dat hij op belangrijke uitgavenposten niet wil bezuinigen, zoals de sociale zekerheid (AOW en WW) en de zorg. "Ik ben benieuwd of hij straks ook kan gaan leveren'', stelt zij.

Bovendien is Spies verbaasd dat de PVV-leider er nu al van uitgaat dat zijn partij in de regering komt en zo niet, dat hij volgens het Deense model wil werken. Dat zou inhouden dat hij gedoogsteun geeft aan een minderheidskabinet. "Dat vind ik wel een hele bijzondere. Dat Wilders al aan het formeren begint, terwijl de kiezer nog niet eens heeft gesproken'', aldus Spies. "Aan allerlei speculaties over coalities en modellen doen wij niet mee. Eerst de verkiezingen op 9 juni.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.