Home

Achtergrond

CBB verklaart gezondheidsheffing schapen en geiten onterecht

De Diergezondheidsheffing, die in 2007 is opgelegd aan de schapen- en geitenhouderij, stak juridisch gezien ondeugdelijk in elkaar en was daarom onterecht.

Dit heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) uitgesproken.

Voor het overgrote deel van de schapen- en geitenhouders heeft deze uitspraak geen gevolgen meer. Op het moment dat de heffing werd opgelegd aan de sector, was er wel veel bezwaar tegen. Vooral omdat een heffing moest worden betaald voor een periode van vijf jaar ineens. De meeste schapen- en geitenhouders betaalden echter.

Ongeveer 100 veehouders tekenden bezwaar aan bij de eigen geschillencommissie van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Die verklaarde alle bezwaren ongegrond. Vijf schapen- en geitenhouders legden zich daar niet bij neer en gingen in beroep, naar nu blijkt met succes. Ze hoeven de heffing definitief niet te betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.