Home

Achtergrond 234 x bekeken

Bunge uit de rode cijfers

Bunge heeft het laatste kwartaal 63 miljoen dollar (47,55 miljoen euro) winst gemaakt, tegen een verlies van bijna 200 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet van het brede agribusinessbedrijf steeg 12 procent tot 10,4 miljard dollar (7,8 miljard euro). De winst is lager dan veel analisten hadden verwacht. Marges staan volgens financieel directeur Jacqualyn Fouse enigszins onder druk vanwege toegenomen capaciteit voor verwerking van oliezaden in Noord-Amerika. De Chinese vraag naar sojabonen blijft volgens Fouse sterk.

Fouse denkt dat de vraag naar kunstmest in de tweede helft van 2010 aantrekt. De kunstmestdivisie bracht het verlies ten opzichte van vorig jaar terug van 262 miljoen naar 40 miljoen (30 miljoen euro).

De voorraad is tegen hoge prijzen aangelegd terwijl prijzen aanvankelijk fors zijn gedaald. De marktprijzen bewegen bevinden zich volgens Fouse momenteel weer boven de prijzen van de voorraad.

Bestuursvoorzitter Alberto Weisser verklaarde bij de persconferentie geld vanuit de verkoop van fosfaatmijnen in Brazilië te willen gebruiken voor acquisities. De afgelopen maanden nam Bunge reeds vijf ethanolfabrieken over.

Of registreer je om te kunnen reageren.