Home

Achtergrond 239 x bekeken

Brussel wil nog groener verkeer

Brussel zet de strijd tegen CO2-uitstoot van het verkeer voort in een hogere versnelling.

Vrachtwagens en motoren krijgen CO2-limieten opgelegd, net als voor personenauto's is ingevoerd. Ook het energieverbuik van airco's in auto's wordt aangepakt.

EU-commissaris Antonio Tajani (Industrie) heeft dat woensdag bekendgemaakt. De reeks plannen wil vooral elektrische auto's bevorderen. Zo komt er een voorstel voor een eenheidsoplader voor de auto's. Europa geeft ook het onderzoek naar betere accu's een impuls.

Jos Dings, directeur van milieuorganisatie Transport & Environment (T&E) prijst de Europese Commissie, omdat die voor het eerst praat over invoering van CO2-normen voor vrachtwagens. ,,Maar woorden zijn goedkoop. En de Europese Commissie vertoont wel vaker de neiging om terug te krabbelen bij wetgeving''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.