Home

Achtergrond

Britten willen productie vlees per zeug opvoeren

De Britse varkenshouderij-organisatie BPEX lanceert een nieuw project om de productie van varkensvlees te laten stijgen.

Het project draagt de naam 'Two Tonne Sow', ofwel de 2 ton zeug, en heeft als doel om de productie van varkensvlees te verhogen tot 2 ton vlees per zeug. BPEX signaleert een belangrijke productie-achterstand van de britse varkenshouderij ten opzichte van de varkenshouderij op het vaste land. Uitgedrukt in karkasgewicht en teruggerekend per zeug werd er in 2008 in de Engelse varkenshouderij 1.608 kilo per zeug geproduceerd. In Nederland lag de productie volgens BPEX op 2.279 en in frankrijk op 2.109 kilo. Gemiddeld lag de productie in europa op ongeveer 2.000 kilo per zeug, zo berekende BPEX.

De organisatie ziet het als een belangrijk doel om er voor te zorgen dat de productiviteit van de Britse varkenshouderij verbetert, om zo de concurrentiekracht ook in moeilijker tijden aan te kunnen. Het 2 tons-project zal officieel worden gelanceerd tijdens de Pig and Poultry Fair op 11 en 12 mei in Stoneleigh. Engelsen houden veel varkens worden buiten en ook de slachtgewichten zijn lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.