Home

Achtergrond

Britse champignonverkopen stijgen 8 procent

De supermarkten in het Verenigd Koninkrijk wisten de eerste twee maanden van dit jaar de champignonverkopen op te krikken met 8 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Mushroom Bureau, de Britse promotie-organisatie. Die markt is de belangrijkste bestemming van Nederlandse champignons. De totale paddenstoelenmarkt in het Verenigd Koninkrijk bedraagt nu circa 300 miljoen euro.

De Ierse witte champignons hebben een marktaandeel van 26 procent in het Verenigd Koninkrijk. Dat aandeel groeit licht, zo blijkt uit gegevens van het Mushroom Bureau. De totale Ierse productie bedraagt 55.000 ton, waarvan 80 procent geëxporteerde wordt naar het Verenigd Koninkrijk. Het Bureau start dit jaar een forse promotiecampagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.