Home

Achtergrond

Breed sortiment Muscari

Van Muscari zijn aardig wat soorten en cultivars in de handel.

In de keuringszaal is daarvan deze week het nodige te zien van inzenders die zowel voor de echte liefhebber het nodige in huis hebben, als voor de bredere handel. Cees Breed toont onder andere de witte Muscari aucheri 'White Magic' en daarnaast de meer bekende blauwe Muscari armeniacum, alsook de donkerblauwe Muscari reglectum.

Gebr. Ruyter zette enkele bijzondere variëteiten op de keuringstafel zoals de lichtblauwe M. 'Lady Blue' en de witte M. 'Siberian Tiger'. Flower Power showt de piepkleine M. 1999 en Paul van Bentem onder andere de lichtblauwe M. 'Cupido' en een stel nieuwe cultivars onder nummer.

In de stand van Breed ook nog familie van Muscari in de vorm van Bellevalia fornienlata. Van Bellevalia zijn ongeveer 45 soorten bekend, doch niet echt breed verkrijgbaar op de Nederlandse markt. D. v.d. Berg showt de pracht van de zeer diepblauwe Muscari negloctum.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.