Home

Achtergrond 238 x bekeken

Brede verzekering nodig om besmette koppels op te kopen

Er zou een brede onderlinge verzekering moeten komen voor de hele pluimveesector waarmee met salmonella besmette koppels kunnen worden opgekocht.

Dat was de mening van pluimveehouders en beleidsmakers tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging van Pluimveehouders (NVP).

De verzekering kwam ter sprake naar aanleiding van de onrust over een koppel met Salmonella java besmette vleeskuikenouderdieren en de recente Salmonella gallinarum-besmettingen op legbedrijven op de Veluwe.

De sector beschikt nog niet over een goed instrument om dergelijke koppels op te kunnen kopen. Ruiming van besmette koppels komt voor rekening van de getroffen pluimveehouders. Een EU- richtlijn eist dat pluimveevlees vanaf 2011 niet meer besmet mag zijn met salmonella.

Of registreer je om te kunnen reageren.