Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Brazilië verschaft 7,5 procent extra krediet aan boeren

De Braziliaanse regering verleent tegen zachte voorwaarden voor de volgende oogst 100 miljard reais (43 miljard euro) krediet aan boeren.

Dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder, maar minder dan boeren hadden gehoopt. Volgens landbouwminister Wagner Rossi komt het geld vóór het zaaiseizoen in september begint beschikbaar. Alleen voltijd boeren komen in aanmerking voor het geld. Het pakket, in feite verkapte steun, is minder dan het bedrag waarop de landbouwlobby koersde.

De Nationale Agrarische Federatie zette in op 146 miljard reais. Volgens de organisatie is de Braziliaanse sector ernstig getroffen door de kredietcrisis. Het geld zal voor het grootste deel terechtkomen bij telers van maïs, suiker en soja.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Dus ook in Brazilie is credit nodig om de volgende productie cyclus tot een goed eind te brengen. En dan ons laten geloven dat ze beter en goedkoper kunnen produceren dan wij in Europa. Goedkope leningen zouden de Europese boer ook wel passen en hem beter in staat stellen om de concurentei slag te winnen / overleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.