Home

Achtergrond 237 x bekeken

Bouw paviljoen boomkwekerij op Floriade gestart

De Nederlandse boomkwekerijsector is als een van de eerste partijen begonnen met de aanleg van haar inzending op de Floriade 2012 in Venlo. De bouw van het paviljoen is gestart.

Volgens Jan van Leeuwen, de vice voorzitter van de Raad voor de Boomkwekerij is het belang van de Floriade voor de sector groot. “Groen heeft de toekomst. Bomen en planten hebben de toekomst, dus ook de producenten daarvan. Daarom willen we op de Floriade ook het belang laten zien dat onze sector speelt in die toekomst. In ons paviljoen kan de boomkwekerij van de toekomst straks letterlijk worden beleefd.” Sven Stimac, directeur Projecten Floriade 2012: “Dit is een zeer belangrijk moment voor de Floriade. De boomkwekerijsector is de eerste sector die start met de concrete aanleg van de inzending op het park. Tegelijkertijd is de al eerder geplante Yggdrasil, de levensboom, de hoogste boom die tot op heden op het park geplant is: een prachtig landmark dus.”

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.