Home

Achtergrond 480 x bekeken

Boerderijresten uit ijzertijd in Gieten

Bij graafwerkzaamheden in Gieten (Drenthe) zijn resten van een boerderij uit de ijzertijd ontdekt.

Dat maakt de gemeente Aa en Hunze bekend. Volgens archeoloog Jeroen Loopik, die samen met collega’s de sporen van het erf en de boerderij aantrof, is het een bijzondere vondst. ”De kans dat je zulke sporen aantreft, is klein. Deze boerderijen, gebouwd tussen 800 jaar voor Christus en het jaar 0, lagen erg verspreid. Bovendien waren in het proefsleuvenonderzoek dat hieraan voorafging, niet bijster veel archeologische resten aangetroffen.”

Naast een dubbele greppel, grondverkleuringen en sporen van doorgangen zijn er ook potscherven gevonden. Op basis hiervan heeft Loopik het erf kunnen dateren. De resten worden na woensdag opgeruimd. Op de plek van de vondst wordt een geluidswal gebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.