Home

Achtergrond 319 x bekeken

Bloemendagen in Limmen

Traditiegetrouw worden in het Noordhollandse Limmen van 1 tot en met 6 mei de Bloemendagen gehouden.

De organisatie heeft diverse fietsroutes uitgezet, waaronder een route die langs de Hortus Bulborum voert. De museale tuin met historische voorjaarsbolgewassen die op 1 en 2 mei kan worden bezocht.

Wie zich aansluit bij een van de gidsen wordt onthaald op interessante, curieuze en bijzondere gebeurtenissen en anekdotes uit de boeiende bloembollengeschiedenis waar Nederland al meer dan 400 jaar, en de Hortus Bulborum als sinds eind jaren twintig van de vorige eeuw, een belangrijke rol in spelen.

Door de mondelinge toelichting zal de bezoeker nog meer genieten van de ongekende verzameling tulpen, narcissen (inmiddels meer dan 1200 verschillende soorten), hyacinten en in mindere mate Fritillaria's (waarvan de bekendste de keizerskroon en het kievitsbloemetje zijn) en krokussen die zich over een terrein van 1,5 hectare uitstrekt in de schaduw van het middeleeuwse Limmense kerkje.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.