Home

Achtergrond

Bloemencorso druk met snijden hyacinten

Het Bloemencorso van de Bollenstreek beschikt waarschijnlijk toch over voldoende hyacinten nu de hyacintenvelden in de bollenstreek steeds meer kleur bekennen.

Ted Kortekaas, bloemen coördinator van het corso, dat zaterdag 24 april plaatsvindt, beaamt dat. ”Maar we nemen geen enkel risico en zijn woensdag begonnen me het snijden van de hyacinten nu het goed weer is.

Als het namelijk regent en het gewas nat is, mogen we er niet tussen. De bloemen die nu worden gesneden worden naar de koelhuizen getransporteerd, waar ze in de koeling worden opgeslagen totdat volgende week woensdag het opsteken van de praalwagens in de Klinkenberghallen in Sassenheim begint.”

Kortekaas zegt wel te vrezen dat er niet op tijd voldoende dubbele rode en gele tulpen voor handen zullen zijn, waarmee ook flinke vlakken op de praalwagens worden bedekt. "We moeten dat nog afwachten, maar kijken uiteraard ook al uit naar alternatieven."

Voor het bedekken van de 18 praalwagens met hyacinten worden per praalwagen vele tienduizenden hyacintentrossen gebruikt, naast de nodige bloemstukken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.