Home

Achtergrond 180 x bekeken

Bijstellen perceelsregistratie kan nog tussen 1 en 15 juli

Boeren die bij de Gecombineerde Opgave hun percelen te ruim opgeven, kunnen die later zonder boete of sanctie naar beneden bijstellen.

Daar is tussen 1 en 15 juli de gelegenheid voor, zo meldde landbouwminister Gerda Verburg gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer. VVD, CDA, SGP en SP zijn zeer kritisch over de gang van zaken rond de herziening van het perceelsregister. Toch accepteren ze de tot nu toe door Verburg gedane toezeggingen en dwingen ze haar vooralsnog niet tot verdergaande stappen. Volgens de minister heeft dat ook geen zin, want Brussel biedt daar geen ruimte voor.

LTO is eveneens gematigd positief. Volgens beleidsadviseur Wiebren van Stralen is het grootste deel van aanvankelijke afwijkingen opgelost. Wel stelt hij dat Verburgs toezeggingen naar behoren moeten worden uitgevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.