Home

Achtergrond 164 x bekeken

Bernanke ziet bescheiden economisch herstel

Het tempo van het herstel van de Amerikaanse economie zal niet hoog zijn en er is een aanzienlijke periode nodig om de banen die tijdens de recessie verloren gingen, terug te winnen.

Dat zei Ben Bernanke, de voorzitter van het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten (Fed), vandaag. "Als het tempo van het herstel bescheiden is, zoals ik verwacht, is er een aanzienlijke hoeveelheid tijd nodig om de 8,5 miljoen banen die de afgelopen twee jaar verloren zijn gegaan, weer terug te krijgen'', aldus Bernanke.

De Fed-voorman zei dat uit de beschikbare gegevens kan worden opgemaakt dat de vraag groot genoeg zal zijn om "een bescheiden economisch herstel in de komende kwartalen te bewerkstelligen.'' Daarbij verwees hij naar de aantrekkende uitgaven van consumenten, waar de Amerikaanse economie sterk op leunt, als een van de factoren die het herstel kunnen bevorderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.