Home

Achtergrond

'Benzine op weg naar recordprijs 2008'

De benzineprijs is nog maar een dubbeltje verwijderd van de recordprijs uit 2008.

Als de prijs van ruwe olie blijft stijgen, zal de hoogste benzineprijs ooit van 1,69 euro per liter snel in zicht komen. Dit is de verwachting van consumentencollectief UnitedConsumers dat dagelijks de geactualiseerde brandstofprijzen registreert.

De prijs van lpg aan de pomp bereikte enkele dagen geleden al de hoogste prijs ooit van 0,74 euro per liter. Binnen anderhalf jaar is lpg bijna 50 procent duurder geworden.

De landelijke gemiddelde adviesprijs voor een liter ongelode benzine stond woensdag op 1,59 euro. "Een benzineprijs onder de 1,50 per liter, het niveau van 2009, is voorlopig ver weg'', aldus Paul Selms van UnitedConsumers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.