Home

Achtergrond

Belgische kroonprins Filip wordt 50 jaar

De Belgische kroonprins Filip viert vandaag zijn vijftigste verjaardag.

Ondanks het bereiken van deze mijlpaal, liet het koninklijk paleis in Brussel weten dat er niets bijzonders wordt georganiseerd. Hij viert zijn verjaardagsfeest privé met enkele vrienden, onder wie prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

In de voormiddag zal de prins samen met zijn vrouw prinses Mathilde in Gent de 34e editie openen van de Gentse Floraliën, de grootste binnentuin van Europa. Hij doopt daar een nieuwe variant van de rododendron met de naam XXL.

Prins Filip, geboren op 15 april 1960, is de oudste zoon van koning Albert II. Sinds december 1999 is hij getrouwd met Mathilde. Ze hebben vier kinderen. De troonopvolger is in België weinig populair. Veel mensen vinden hem niet al te snugger. Slechts een kwart van de Vlamingen vindt hem geschikt als koning, bleek vorig jaar uit een peiling.

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag bracht de Belgische post in het najaar voor het eerst een postzegel uit met de beeltenis van de kroonprins. Hij is op de zegel afgebeeld met de grijze baard die hij in die tijd nog maar enkele maanden droeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.