Home

Achtergrond 173 x bekeken

Belastingdienst: 7 miljoen aangiftes binnen

Meer dan 7 miljoen mensen hebben voor 1 april hun belastingaangifte gedaan bij de Belastingdienst.

Dat heeft het ministerie van Financiën vandaag bekendgemaakt.

Wie voor 1 april aangifte deed, krijgt voor 1 juli bericht, en in de meeste gevallen geld terug. Meer dan 2,5 miljoen mensen hebben dit jaar gebruikgemaakt van de vooraf ingevulde digitale aangifte. De overgrote meerderheid doet zijn belastingen digitaal, nog 350.000 mensen dienden een papieren aangifte in.

Demissionair minister Jan Kees de Jager wil volgend jaar in de vooraf ingevulde aangifte ook de bank- en spaargegevens opnemen. Dit jaar waren al gegevens opgenomen over heffingskortingen, de WOZ-waarden en de al ontvangen voorlopige teruggaaf. De belastingtelefoon was de afgelopen periode ondanks 100.000 bellers per dag gemiddeld 83 procent van de tijd bereikbaar. Tussen januari en eind maart kwamen er 4,6 miljoen telefoontjes binnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.