Home

Achtergrond

Bedrijf merkt niets van afgenomen regeldruk

De kosten en inspanningen waar ondernemers mee te maken krijgen door allerlei regels vanuit de overheid, zijn de laatste drie jaren afgenomen.

Maar het bedrijfsleven merkt vrijwel niets van de verminderde regeldruk. Dat staat in een rapport dat het ministerie van Economische Zaken vandaag heeft gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de administratieve lasten, bijvoorbeeld voor inspecties of het moeten overleggen van informatie, zijn teruggelopen. De kosten liggen 329 miljoen euro lager dan drie jaar geleden.

Van de ondernemers geeft echter 31 procent aan weinig of geen hinder te ondervinden van de onnodige verplichting informatie te verstrekken. In 2009 was dat 33 procent. De doelstelling is 40 procent. 37 procent zegt geen last te hebben van hoge kosten om aan regels te voldoen, net zoveel als in 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.