Home

Achtergrond 1 reactie

Bayer: wintertarwe groeit goed

De wintertarwe is goed aan de groei gegaan door het zachte weer.

De uitstoeling is in volle gang, meldt Bayer CropScience op basis van de tarwemonitoring. "Door het warmere weer en de bemesting staat de tarwe vrijwel overal mooi op kleur."

Bayer CropScience controleert 64 percelen wintertarwe verspreid over het land op ziekten. Op alle percelen zijn de oudere bladeren in meer of mindere mate aangetast door de schimmel Septoria tritici. Op 43 van de 64 percelen is het oudere blad onderin het gewas zwaar aangetast, waarbij meer dan driekwart van de planten septoria heeft.

Het gemiddelde percentage aangetast bladoppervlak ligt nu op 5,2 procent. Bij de eerste monitoring van twee weken geleden was dat 8 procent, meldt Bayer-adviseur Harm Groeneweg. "De daling wordt veroorzaakt doordat het oudere blad onderin wegvalt en er bovenin nieuw gezond blad bij is gegroeid. Doordat het veel heeft geregend zijn op sommige percelen bovenin op het nieuwere blad septoria-infecties ontstaan."

Bayer CropScience heeft nog geen andere ziekten ontdekt in de tarwe, zoals roest en meeldauw.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Joeka

    JAzz

Of registreer je om te kunnen reageren.