Home

Achtergrond 2 reacties

Balkenende: verkeerd beeld van glastuinbouw gehad

Premier Balkenende heeft lang een verkeerd beeld gehad van de glastuinbouw.

Dat zei hij bij de opening van de nieuwe bloemenveiling Plantion in Ede. Als gemeenteraadslid in Amstelveen bemerkte hij hoe innovatief de sector was. Hij bezocht regelmatig kassen en bemerkte dat de sector innovatief was. Dat stond haaks op het beeld dat Nederland in de jaren zestig had van de tuinbouw, vooral door de serie De glazen stad, waarin een tuinder zich verzette tegen modernisering.

"Mensen als u weten dat ze nationaal en internationaal in een concurrerende markt werken. Een markt waarin stilstand achteruitgang betekent. Daardoor is de Nederlandse sierteelt groot geworden." De sierteelt - met 50.000 arbeidsplaatsen – is van grote betekenis voor Nederland, stelde Balkenende. Bij de opening vond vervolgens een doop plaats van een nieuwe soort alstroemeria 'Amelie', naar de dochter van Balkenende. Zij doopte de alstroemeria zelf. Balkenende opende de veiling door de onthulling van een monumentale veilingklok.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Madelief

    Of Balkenende nu werkelijk een goed beeld van de glastuinbouw heeft zal ik maar in het midden laten........Feit is dat de glastuinbouw behoefte heeft aan grootschalige herstructurering.......gezien het budget wat het rijk hier beschikbaar stelt is waarschijnlijk net voldoende om oud glas af te breken en al die duur betaalde adviseurs van te betalen...Over VOC mentaliteit gesproken......

  • no-profile-image

    gert

    Ook het rapport van de commissie Davids zag hij anders ,hij leeft op een andere planeet

Of registreer je om te kunnen reageren.