Home

Achtergrond 217 x bekeken

Balkenende doopt nieuwe tulp

Minister-president Jan Peter Balkenende heeft een nieuwe tulp gedoopt.

De premier deed dat vandaag bij de opening van de 63ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek waarvan de start plaatsvond op de Koningin Wilhelmina Boulavrd in Noordwijk. De nieuwe tulp is oranje met donkere strepen en komt uit de stal van Paul Botman. De naam van de nieuwe tulp is 'Noordwijk Trophy'. De kruisingsouders zijn niet bekend.

Het Bloemencorso heeft vandaag overigens een record aantal belangstellenden uit de hele wereld getrokken. De schattingen lopen uiteen van 1 tot 1,2 miljoen bezoekers. Ook Keukenhof in Lisse draaide een top dag. Niet bekend is gemaakt hoeveel bezoekers de bloemententoonstelling zaterdag bezochten, maar in voorgaande jaren was dat minimaal zestigduizend op corsodag en nu wordt gesproken over een recordaantal.

Premier Balkenende doopt de nieuwe tulp onder toeziend oog van corsovoorzitter Leo van der Zon.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.