Home

Achtergrond

Autoverhuur viert hoogtijdagen

De internationale autoverhuur viert hoogtijdagen als gevolg van de vulkanische aswolk.

Het vliegverkeer is nog steeds niet helemaal op gang gekomen, veel reizigers huren daarom een auto. Autoverhuurbedrijf Sixt moet trailers en studenten inzetten om het wagenpark weer op volle sterkte te krijgen. "We hebben een kleine honderd auto's verspreid door Europa staan'', aldus Gerrit Jonker van Sixt. "Naar Duitsland kunnen we trailers sturen, maar uit plaatsen als Stockholm en Barcelona zullen studenten een auto moeten ophalen.''

Ook bij autoverhuurbedrijf Hertz is het drukker dan normaal. "We rekenen tijdelijk geen extra kosten om een auto in een ander land achter te laten'', zegt Caroline Zimmerman. Door de omvang van het bedrijf heeft het logistiek geen problemen, wel zijn er extra telefoonmedewerkers ingezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.