Home

Achtergrond 185 x bekeken

Australische tiener bijna thuis na zeilreis

De Australische zeilster Jessica Watson, die de jongste solozeilster rond de wereld wil worden, komt vermoedelijk over twee weken aan op haar eindpunt in Sydney.

Dat heeft haar woordvoerder zondag laten weten. De 16-jarige Australische hoopt kort voor haar verjaardag terug te zijn, zodat ze het record van de Britse Mike Perham kan overnemen. Hij zeilde van 2006 tot 2009 solo de wereld rond en was bij terugkomst 17 jaar.

Het laatste stukje van de reis van Watson gaat niet over rozen. Ze is inmiddels weer in Australische wateren, maar heeft het daar zwaar te verduren. Een storm teistert al dagen de Pink Lady, het 10 meter lange zeiljacht van het meisje. ,,De golven zijn muren van water van 10 meter hoog'', aldus Watson op haar blog op internet.

In Nederland kondigde de 14-jarige Laura Dekker in augustus vorig jaar aan de jongste solozeilster ooit te willen worden, maar de Raad voor de Kinderbescherming ging niet akkoord. Laura Dekker staat tot 1 juli 2010 onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Watson lag om dezelfde reden onder vuur toen zij in oktober vertrok vanuit de haven van Sydney.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.