Home

Achtergrond 179 x bekeken

"Areaal tarwe Argentinië kan halveren"

Het tarweareaal in Argentinië kan het komende seizoen nog eens halveren.

Afgelopen seizoen teelden de Argentijnse akkerbouwers 3,1 miljoen hectare tarwe, hetgeen het kleinste areaal is in 110 jaar. Dat meldt landbouwraad Freek Vossenaar in Berichten Buitenland, een uitgave van het ministerie van landbouw. Vossenaar baseert zich op een rapport van de graanbeurs in Rosario.

De oorzaak voor de verdere krimp is het overheidsbeleid. De overheid wil de inflatie drukken door voedsel goedkoop te houden. Daarom worden de prijzen voor vlees, graan en zuivel gedrukt met interventies, prijsbepalingen en import- en exportverboden. Argentinië behoorde jarenlang tot de grootste graanexporteurs ter wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.