Home

Achtergrond 312 x bekeken 1 reactie

Areaal koolzaad in Canada naar record

Analisten schatten dat Canada dit jaar 7 miljoen hectare koolzaad verbouwt.

Dat is voor het vierde achtereenvolgende jaar een recordoppervlakte, meldt dagblad The Calgary Herald. Canada is de grootste exporteur van koolzaad ter wereld.

Recente regenval in de provincies Alberta en Saskatchewan zorgt er voor dat akkerbouwers vertrouwen hebben in een goede start van het koolzaad. Bovendien is het in de Prairies in het Zuiden van het land droog zodat het zaaien geen vertraging oploopt. Volgens analisten zien akkerbouwers in Canada meer rentabiliteit in koolzaad dan in de tarweteelt.

Op de termijnmarkt in Winnipeg ligt de koolzaadnotering bijna 40 euro per ton lager dan op de termijnmarkt in Parijs. In de EU wordt koolzaad juist duurder doordat in Europa en een aantal landen er om heen de productie daalt door de strenge winter.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    Recente regenval?? Hier in centraal Alberta is het anders kurk en kurk droog. En zo lang onze regenmeter niet barst van het water, ga ik uit van een extreem droog jaar. Ook al is hier de gezegde, "seeding in the dust and the bins will burst". Laten we het hopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.