Home

Achtergrond 161 x bekeken

Alles klaar voor Expo Shanghai

De autoriteiten in de Chinese havenstad Shanghai hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen om de opening van de wereldtentoonstelling later vandaag rimpelloos te laten verlopen. Het belangrijkste zakendistrict Pudong is afgesloten, langs de wegen staan overal agenten en de bewoners van de stad wordt aangeraden de was niet buiten te hangen.

Ook op de luchthaven en in de metro gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Bij de opening zijn vele staatshoofden en regeringsleiders aanwezig, onder wie de Franse president Nicolas Sarkozy en demissionair premier Jan Peter Balkenende.

Ongeveer 190 landen tonen in een paviljoen de nieuwe laatste technologische snufjes en uitvindingen. Shanghai heeft een feestdag uitgeroepen, die tot en met dinsdag zal duren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.