Home

Achtergrond 1 reactie

Advies: geen tbs voor Benno L.

De kans dat de van ontucht verdachte Bossche zwemschoolhouder Benno L. zich na een eventuele vrijlating nog vergrijpt aan meisjes, is niet heel groot.

Tbs met dwangverpleging is niet nodig. Een psycholoog en psychiater hebben dat volgens de advocaat van de verdachte geconcludeerd na onderzoeken. Justitie bevestigt dat de rapportages zijn afgerond, maar gaat niet in op de inhoud.

De verdachte is het niet volledig eens met de uitkomsten van de onderzoeken, maar een eerder aangekondigde contra-expertise in opdracht van de verdediging is niet meer nodig, vertelde raadsman Pieter van der Kruijs maandag. Een zitting bij de rechtbank over de rapporten, die voor komende woensdag op de agenda staat, gaat toch door omdat justitie nog vragen aan de rechtbank heeft, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Van der Kruijs gaat woensdag na afloop van de zitting voor het eerst met zijn cliënt de beelden kijken die voor justitie het bewijs vormen voor het misbruik van in totaal 57 zwemschoolleerlingen. Op basis van de filmpjes en foto's oordeelt de advocaat of hij nog meisjes wil laten getuigen over de mate van dwang die de zwemleraar heeft gebruikt bij de seksuele handelingen.

Die kans is overigens erg klein, verwacht Van der Kruijs. Zijn cliënt hecht er weinig waarde aan en de advocaat heeft er weinig zin in. Alleen als het van cruciaal belang is, maakt hij nog gebruik van de toestemming die hij kreeg om maximaal zes meisjes te horen.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland vanaf 31 mei. Justitie heeft de ouders van de slachtoffers eerder voorgehouden dat de maximumstraf voor Benno L. twaalf jaar celstraf is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Consument

    Geen TBS? Die man moet nooit meer vrij komen!

Of registreer je om te kunnen reageren.