Home

Achtergrond 186 x bekeken

Acties werknemers zuivelsector van de baan

De werknemers in de zuivelsector gaan niet over tot acties vanwege de cao-onderhandelingen.

Het verschil tussen het eindbod van de zuivelbazen en de eisen van de vakbonden is daarvoor te klein. Dat melden Harry Vellenga van FNV Bondgenoten en Leo Bons van CNV Vakmensen. De afgelopen week werden door het hele land bijeenkomsten gehouden om de achterban te raadplegen.

“Onze leden zijn boos over de loonparagraaf en de houding van de werkgevers. Maar met grote tegenzin accepteren zij toch het bod”, aldus Vellenga. Wat volgens de vakbondsman meespeelt, bij het toch akkoord gaan met het eindbod van de werkgevers , zijn de goede overige cao-afspraken die gemaakt zijn over onder andere scholing en werksfeer. “Het aanbod is teveel om weg te gooien, en te weinig om een goed gevoel aan over te houden”, vat Bons het resultaat in één zin samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.