Home

Achtergrond 190 x bekeken

Actie voert konvooi van trucks naar Brussel

Protesterende vrachtwagenchauffeurs rijden maandag vanuit Den Haag in een konvooi van tien trucks en een touringcar naar Brussel.

De chauffeurs voeren actie tegen een wetsvoorstel van het Europees Parlement om zelfstandige chauffeurs niet onder dezelfde werktijdenregeling te laten vallen als chauffeurs in loondienst.

De tour voert door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, zo meldde vakbond FNV Bondgenoten vandaag. De chauffeurs komen uit verschillende Europese landen. Op 28 april arriveren de demonstranten in Brussel. Op die dag vergadert het parlement over de maatregel.

Het voorstel zou betekenen dat zelfstandigen zonder personeel, de zogenoemde zzp-chauffeurs, zich niet hoeven te houden aan de 48-urige werkweek. FNV-bestuurder Jan de Jong vindt dat onwenselijk. "Verschillende regels laten gelden voor verschillende groepen betekent concurrentievervalsing en kan ook nog leiden tot verkeersonveiligheid'', zei de vakbondsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.