Home

Achtergrond 146 x bekeken

Actie bij PvdA-congres

Verscheidene actievoerders bestoken vanochtend de bezoekers van het PvdA-congres in Nijmegen.

Zo roepen studenten op tot het behoud van de studiefinanciering. In het conceptverkiezingsprogramma van de PvdA wordt de basisbeurs omgezet in een lening voor studenten.

De studenten vinden dat de PvdA-plannen in schril contrast staan met de eerder uitgesproken ambitie om het onderwijs en de wetenschap in Nederland tot de mondiale top vijf te laten horen. Volgens hen zal een op de vijf studenten stoppen met studeren als de basisbeurs wordt afgeschaft.

Verder voert Greenpeace actie voor het milieu en zijn er verscheidene acties om kandidaat-Tweede Kamerleden hoger op de lijst te krijgen voor de landelijke verkiezingen op 9 juni. Onder andere voor het zittende Kamerlid Patricia Linhard wordt actie gevoerd. Zij staat niet op een verkiesbare plek op de conceptlijst. Verder wordt ook Chantal Gill'ard gepromoot, die als Kamerlid tijdelijk met ziekteverlof is.

Vandaag stellen de PvdA-leden het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.