Home

Achtergrond 2 reacties

2,3 cent per euro besteed aan biologisch product

Van elke euro die aan voedingsmiddelen wordt uitgegeven, gaat 2,3 cent naar biologische producten.

Dat blijkt uit de biomonitor over 2009, die vandaag is gepubliceerd.

De Nederlandse consument heeft vorig jaar 646,6 miljoen euro besteed aan biologische producten. In 2008 was dat 583 miljoen euro. De totale consumentenbestedingen aan voedsel bedroegen in 2009 27,9 miljard euro.

In alle productgroepen realiseerde de biologische voeding een groter marktaandeel dan in het voorgaande jaar; de grootste stijging kwam voor rekening van de verse eieren (6,6 procent).

Verreweg het grootste aandeel in de verkoop van biologische producten in ons land komt voor rekening van de supermarkten (44,2 procent) en de speciaalzaken (39,2 procent).

Het areaal biologische teelten bedroeg in 2009 in Nederland bijna 52.000 hectare, dat is 1.500 hectare meer dan in 2008. In totaal zijn er 1.488 biologische boeren en tuinders met een gemiddelde bedrijfsgrootte van 36,7 hectare. Van het land- en tuinbouwareaal in Nederland wordt in totaal 2,7 procent op biologisch geteeld.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    h.wouters@kollumerland.nl

    De aandacht voor het bilogisch produkt en het aandeel in de voetselketen staat niet in verhouding met elkaar

  • no-profile-image

    Leen

    Als je dan realiseert dat die euro's in merendeel afkomstig zijn uit de overheidsuitgaven (catering overheidsinstellingen die van uw belastinggeld goede sier maken door "duurzaam" te consumeren) Kun je aannemen dat het gangbare product nog meer dan voldoende draagvlak heeft bij de "gewone" consument. En terecht!

Of registreer je om te kunnen reageren.