Home

Achtergrond 1469 x bekeken 1 reactie

2 Sisters neemt Storteboom Group over

Het Britse bedrijf 2 Sisters Food Group wil de Nederlandse Storteboom Group overnemen. Dit hebben 2 Sisters en Storteboom group vandaag bekend gemaakt.

Met de overname versterkt 2 Sisters haar vooraanstaande positie in de Engelse en Europese foodsector. Zodra de vereiste toestemmingen en goedkeuringen zijn afgegeven zal de overname zo snel mogelijk worden afgerond. De Centrale ondernemingsraad van Storteboom Group heeft een adviesaanvraag ontvangen en heeft deze in behandeling.

2 Sisters is een Brits privaat bedrijf dat eigendom is van Ranjit Singh. Het levert wereldwijd pluimveeproducten aan bedrijven in de retail, foodservice en industrie vanuit vestigingen in Engeland Nederland en de VS. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 750 miljoen pond en 5.500 werknemers.

Storteboom group heeft twee slachterijen in Nederland en één in Polen. Verder beschikt het bedrijf over drie verwerkingsbedrijven voor verwerking van filetproducten en diverse andere kipproducten. Het bedrijf slacht drie miljoen kuikens per week. De omzet bedraagt 400 miljoen euro. Het bedrijf heeft meer dan 1200 werknemers aan het werk in Nederland en Polen.

Ook in 2003 was er sprake van dat 2 Sisters de Storteboom Group over zou nemen. Dat voornemen werd doorkruist door de vogelpestepidemie die in Nederland uitbrak. Storteboom ging failliet en maakte een doorstart. De huidige aandeelhouders zijn Sterk Advies BV, Berg Holding BV en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland (NV NOM).

Eén reactie

  • no-profile-image

    3-kilo kip

    Zullen die 2-sisters de kuikens straks nog lichter vragen. Misschien kunnen ze dan van de broederij regelrecht naar de slachterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.