Home

Achtergrond

1 apilgrap vliegende wegenwacht

Britse automobilisten met autopech krijgen vanaf nu ook hulp als er file staat.

De AA, de Britse ANWB, zet dan vliegende wegenwachten in, voorzien van een rugzak met raketaandrijving. Dit schrijft de Britse krant Daily Mail donderdag, compleet met een foto van een van de 'AA raketmannen'. De dienst wordt tijdens de paasvakantie voor het eerst ingezet als proef. De AA Rocketmen krijgen speciale pakken met raketrugzak, gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel, ter waarde van 42.000 pond (47.000 euro). De maximale vlieghoogte is ruim 2,5 kilometer. Voor noodgevallen krijgt de AA Rocketman een parachute mee, aldus de publicatie.

In Engeland, waar men traditioneel trots is op zijn wereldberoemde humor, proberen de kranten elkaar elk jaar te overtroeven met de beste 1 aprilgrap.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.