Home

Achtergrond 159 x bekeken

Zware naschokken treffen midden van Chili

Het midden van Chili is vandaag getroffen door drie zware naschokken.

Dat meldde de Amerikaanse Geologische Dienst. De schade door de naschokken is minimaal. De eerste naschok had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter, de tweede een kracht van 6,8, terwijl de derde 6,6 op de schaal van Richter optekende. Het epicentrum van de zwaarste naschok lag 30 kilometer ten noordwesten van het zwaargetroffen Concepción op een diepte van 30 kilometer.

Het gebied rond de stad Concepción werd vorige week zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,8 op de schaal van Richter. Daardoor raakten twee miljoen mensen dakloos en werd de infrastructuur in de regio zwaar beschadigd.

Over het dodental bestaat veel onduidelijkheid. Eerder was er sprake van zeker achthonderd doden, maar donderdag meldden de autoriteiten dat slechts 279 doden zijn geïdentificeerd. Onbekend is hoeveel doden nog niet zijn geïdentificeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.