Home

Achtergrond 188 x bekeken 2 reacties

Zuivelhandel waarschuwt tegen voedselnationalisme

De Europese zuivelhandel, verenigd in de organisatie Eucolait, waarschuwt sterk tegen een herlevend voedselnationalisme.

Dit heeft Eucolait ook kenbaar gemaakt in een gesprek met de Europese werkgroep van hoog niveau over de toekomst van de melkveehouderij en zuivelsector. In lidstaten als Italië en Griekenland en ook in het Europees Parlement gaan stemmen op om de labeling van zuivel en andere voedingsmiddelen zo aan te passen dat in alle gevallen de herkomst wordt vermeld, en dan bij voorkeur ook de herkomst van de belangrijkste grondstoffen die in deze producten zijn verwerkt.

Dat zou volgens Eucolait de doodsteek zijn voor de Europese interne markt. Daarbij zou het ook afbreuk doen aan huidige labels voor beschermde oorsprongs­producten en dergelijke. De verenigde zuivelhandel wil wel een onderscheid maken tussen zuivelproducten van Europese en niet-Europese oorsprong. Daarnaast pleit de organisatie ervoor om een beter onderscheid te maken tussen echte kaas en kaas die is bereid met behulp van zuivelvervangers, ofwel analoge kaas.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Ik lees in dit artikel wel enkele kreten van Eucolait, maar mis iedere motivering ter onderbouwing. @auteur Klaas, graag artikelen met diepgang, want hier kan ik niets mee.

  • no-profile-image

    Arend Otten

    Eerst een goeie melkprijs. op www.milkmarketingplan .com voorwaarden 53 per kg

Of registreer je om te kunnen reageren.