Home

Achtergrond 176 x bekeken

Worstkoeien licht onder druk

De slachtkoeien laten, in de opmaat naar Pasen, een wisselend beeld zien. De duurdere onderdelen zijn extra gewild en stijgen licht in prijs. Maar de goedkopere onderdelen moeten juist een prijsdaling toestaan. Dat heeft vooral te maken een licht groeiend aanbod. Het quotum lijkt wel vol te komen en dat stimuleert de uitstoot van slachtkoeien.

De vergelijking met voorgaande jaren loopt ondanks gelijke prijzen mank. Toen waren vraag en aanbod veel groter dan nu. De vraag zal op termijn wel aantrekken, maar dat geldt niet voor het aanbod. Vorig jaar zijn immers veel koeien geslacht vanwege het wegvallen van de slachtpremie. 2010 wordt zo een jaar met hogere prijzen.

De slachtstieren noteren intussen een voorzichtige plus. Met Pasen in aantocht worden vooral de luxere delen iets duurder.

prognose:

luxe delen duurder, rest goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.